Μαίνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και το ΚΚΕ. Ενώ το προηγούμενο διάστημα υπήρξε κατευνασμός από χθες ξέσπασε νέος γύρος αντιπαράθεσης με την κυρία Κωνσταντοπούλου και τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Σήμερα αυτό που προκάλεσε έντονες συζητήσεις, στους διαδρόμους της Βουλής ήταν η αναφορά της κυρίας Κωνσταντοπούλου, στα γεγονότα που διαδραματίζονται τελευταία στα πανεπιστήμια, κάνοντας επίκλήση στην αιματοβαμμένη εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Συγκεκριμένα χωρίς να κατονομάζει τον Περισσό υποστήριξε ότι εκείνη την εποχή υπήρχαν κόμματα που «εμφάνιζαν τους φοιτητές του Πολυτεχνείου ως ταραξίες», κοιτώντας προς τα έδρανα του ΚΚΕ.
Ουσιαστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρεται στο περίφημο – κατά άλλους αμφιλεγόμενο – φύλλο της «Πανσπουδαστικής Νο 8», που κυκλοφόρησε τον Φλεβάρη του ’74, εν μέσω της χούντας του Ιωαννίδη και με βάση το οποίο ΚΚΕ και ΚΝΕ φαίνεται να είχαν την εκτίμηση ότι η κατάληψη του Πολυτεχνείου οφειλόταν περισσότερο σε προβοκατόρικες ενέργειες παρακρατικών στοιχείων, παρά σε γνήσια φοιτητική αντιστασιακή πράξη. Μία θεωρία, που είχε αποτυπωθεί στη συγκεκριμένη έκδοση της «Πανσπουδαστικής» αν και ο Περισσός επιμένει σταθερά να ισχυρίζεται ότι το φύλλο αυτό δεν κυκλοφόρησε ποτέ από τα δικά του στελέχη.
Παράλληλα υπήρχαν και αυτοί που σχολίασαν με δηκτικό τρόπο το γεγονός ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου επέλεξε να κάνει τη συγκεκριμένη αναφορά ανήμερα της συμπλήρωσης 52 ετών από τη «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει τη δική της σημασία καθώς η χούντα με την συνδρομή της ΕΣΑ χτύπησε το φοιτητικό κίνημα στην καρδιά του. Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Μαΐου ένοπλοι άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας συνέλαβαν ηγετικές μορφές του ΑΦΚ με τους συλληφθέντες να υποβάλλονται σε φρικτά βασανιστήρια τα οποία περιελάμβαναν χτυπήματα με γκλοπ σε όλο το σώμα και το κεφάλι μέχρι ο ανακρινόμενος να λυποθημήσει, πολυήμερη ορθοστασία, ξυλοδαρμούς πρωί, μεσημέρι και βράδυ.
Τα βασανιστήρια κράτησαν για τουλάχιστον τρεις μήνες. Όσοι συνελήφθησαν από τα πρωτοπαλίκαρα της ΕΣΑ παραπέμφθηκαν σε δίκη με τον εμφυλιοπολεμικό νόμο 509/47 περί εσχάτης προδοσίας. Ωστόσο η δίκη τους δεν έγινε ποτέ καθώς το καθεστώς της χούντας τον Αύγουστο του 1973 χορήγησε γενική αμνηστία στους πολιτικούς κρατούμενους. Μάλιστα σε κάποιους εκ των συλληφθέντων έγινε η διακοπή της αναβολής του και ντύθηκαν στα χακί.