Σε μια περίοδο έντονων πολιτικών αντιπαραθέσεων γύρω από το σκάνδαλο των παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα σχετικά με τις ευθύνες και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Σε δηλώσεις του, επισήμανε πως «κανένα κόμμα δεν εξαιρείται από τη γενικότερη νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα εδώ και χρόνια», και κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε επίσης ότι «δεν διαφαίνονται ποινικές ευθύνες για τους Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη» και επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να «πάει μέχρι τέλους» στην προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες για τα παράνομα επιδόματα, αλλά και να επιστραφούν τα κλεμμένα χρήματα. «Οφείλουμε να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα και από εκεί και πέρα, να μην παίρνουν επιδοτήσεις οι απατεώνες, ενώ οι δικαιούχοι να καταβάλλονται κανονικά τα χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η τοποθέτησή του ακολούθησε τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλα Φαραντούρη, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «εγκληματική οργάνωση» με αφορμή τις διαδικασίες του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέτεινε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «πέσει σε πολύ χαμηλό επίπεδο», και χαρακτήρισε τον Φαραντούρη και το κόμμα του ως «χρυσαυγιτιστές», υπογραμμίζοντας πως δεν περιμένει καμία ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά τους.
Αντιπαράθεση με ΠΑΣΟΚ: «Νοσηρότητα» στις αντιδράσεις
Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελίας Λιακούλη, η οποία, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής, χαρακτήρισε τη λειτουργία της κυβέρνησης ως «ανεξέλεγκτη» και «χούντα». «Δεν το περίμενα αυτό από το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα που κράτησε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία στην Ευρώπη και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων την κρίσιμη στιγμή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι τέτοιες τοποθετήσεις είναι «νοσηρές» και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Διπλωματική Κρίση με τη Λιβύη: Η θέση της κυβέρνησης
Αναφορικά με την διπλωματική κρίση με τη Λιβύη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση ακούει όλες τις απόψεις με σεβασμό, τονίζοντας παράλληλα ότι επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα έκανε σημαντικά βήματα σε θέματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής. «Επεκταθήκαμε στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, υπογράψαμε ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία, προχωρήσαμε σε εξοπλιστικά προγράμματα που δεν έχει ξαναδεί η Ελλάδα», ανέφερε. «Η κριτική για την εξωτερική πολιτική είναι εκτός τόπου και χρόνου», πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης.
Η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει με τις ενέργειές της, τόσο στο εσωτερικό μέτωπο για τη διαλεύκανση του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στα εθνικά θέματα, εν μέσω έντονης πολιτικής αμφισβήτησης.