Όταν ο Κ. Μητσοτάκης πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Τασούλα, όλες οι δυνάμεις της λεγόμενης «προοδευτικής» αντιπολίτευσης ξεσηκώθηκαν εναντίον του. Εξαπέλυσαν προσωπικές επιθέσεις στον ίδιο, επειδή -τάχα μου- με την κίνησή του αυτή ο πρωθυπουργός δεν σεβάστηκε την παράδοση που ήθελε το εκάστοτε κυβερνών κόμμα να επιλέγει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα ένα πρόσωπο που να προέρχεται από τον αντίπαλο ιδεολογικά χώρο. Επίσης, στην προσπάθειά τους να θυμώσουν περαιτέρω την κοινή γνώμη για την τραγωδία των Τεμπών, ισχυρίζονταν πως ο Κ. Μητσοτάκης «επιβραβεύει» με τον τρόπο αυτό τον Κ. Τασούλα, επειδή ο τελευταίος ως πρόεδρος της Βουλής «έκρυβε» τις δικογραφίες που πήγαιναν στην εθνική αντιπροσωπεία. Κάτι που διαψεύστηκε πανηγυρικά, όταν ήρθε η στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να προτείνουν τους δικούς τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Κάνω αυτή την υπενθύμιση, επειδή εμείς από τότε γράφαμε ότι, εάν κάποιοι επιχείρησαν να «εργαλειοποιήσουν» την προεδρική εκλογή με όρους κομματικού συμφέροντος και εκλογικής επιβίωσης, αυτή δεν ήταν η ΝΔ αλλά οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Που προσπαθούσαν μέσω της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου να στήσουν μια αξιόμαχη αντικυβερνητική συμμαχία με «προοδευτικό» πρόσημο απέναντι στη ΝΔ. Εν ολίγοις, δεν τους ένοιαζε ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά εάν θα βρουν κάποιον ή κάποια, ώστε να δώσουν δυναμική «ενότητας» και «συνεννόησης» στο εγχείρημα της περίφημης «προοδευτικής συμμαχίας» που ακόμη τους απασχολεί.
Τον ρόλο αυτό επιχείρησε να παίξει τότε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς η κυρία Λούκα Κατσέλη, την οποία δεν στήριξε το ΠΑΣΟΚ, καθώς πρότεινε τον Τ. Γιαννίτση για το αξίωμα του Προέδρου. Σήμερα η κυρία Κατσέλη εκτίθεται, αφού -σε συνέχεια της πρότασης που έγινε προς το πρόσωπό της να είναι υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας- εμφανίζεται ως «κομματικός» μεσάζοντας για να στηθεί ένα «προοδευτικό μπλοκ» απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη. Άρα, ποιος δικαιώνεται; Μάλλον ο Κ. Μητσοτάκης.
Κύριε Αρβανίτη, να ρωτήσετε τον Τσίπρα και τον Γενηδούνια
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Αρβανίτης, εφόσον έχει κάνει σημαία την εκτέλεση της περίφημης Σύμβασης 717, μήπως θα πρέπει να προσκομίσει στοιχεία στην Ευρωπαία εισαγγελέα και εναντίον του Αλ. Τσίπρα, που επί πρωθυπουργίας του δεν ολοκληρώθηκε το συγκεκριμένο έργο; Επίσης (επειδή επάνω σε αυτό το θέμα γίνεται μεγάλη συζήτηση και άπαντες την έχουν «δαιμονοποιήσει»), ακόμη και προτού αυτή προβλεφθεί ως έργο βελτίωσης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, γιατί η χώρα μας δεν θρηνούσε κάθε τρεις και λίγο θύματα;
Μήπως, επειδή κάποιοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους; Μήπως, διότι ο ΟΣΕ δεν είχε ξεπουληθεί στους Ιταλούς έναντι πινακίου φακής από τον ΣΥΡΙΖΑ και το σιδηροδρομικό δίκτυο δεν είχε αφεθεί σε άπειρους και ανίδεους εργαζομένους, καθώς επί ΠΑΣΟΚ είχαν γίνει οι πρώτες απολύσεις έμπειρων μηχανοδηγών; Ας δώσει μια απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα και ο κ. Γενηδούνιας.
!Για «εθνικό τραύμα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στον χαιρετισμό του κατά τις εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Ανδρουλάκης στάθηκε στην «προσπάθεια για διεθνή αναγνώριση του ειδεχθούς εγκλήματος της Ποντιακής Γενοκτονίας», υπενθυμίζοντας ότι με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου το 1994 καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης.
Στη γραμμή της ΝΙΚΗΣ ο «τουρκοφάγος» Καραμέρος
Δεν ξέρω πόσες ξένες γλώσσες ομιλεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Καραμέρος, αλλά επειδή σε κάποια συνέντευξή του έφτασε στο σημείο να αφήνει υπαινιγμούς εναντίον του υφυπουργού Εξωτερικών, Τ. Χατζηβασιλείου, επειδή ο τελευταίος ξέρει τουρκικά, μάλλον παίρνει γραμμή από το κόμμα της ΝΙΚΗΣ, καθώς το συγκεκριμένο κόμμα «στοχοποίησε» τον κ. Χατζηβασιλείου και μετά το έπαιξε «τουρκοφάγος» ο Γ. Καραμέρος.
Και τι ακριβώς εννοεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δηλώνει πως επί Αλ. Τσίπρα θα είχαν «κρεμάσει στο Σύνταγμα» κάποιον υφυπουργό του, εάν μιλούσε τουρκικά; Με τη δήλωσή του αυτή και τους υπαινιγμούς που επιχειρεί να περάσει στην κοινή γνώμη, ο Τ. Χατζηβασιλείου είναι «προδότης» ή «πράκτορας» των Τούρκων, επειδή είναι γνώστης της τουρκικής γλώσσας; Το να έχει η Ελλάδα έναν μορφωμένο πολιτικό, που ομιλεί ξένες γλώσσες, μεταξύ αυτών και τα τουρκικά -κατά τον Γ. Καραμέρο και τη ΝΙΚΗ- είναι ύποπτο. Σημασία όμως δεν έχει σε «ποια γλώσσα μιλάς» στους γείτονες, αλλά τι τους λες. Και ο Τ. Χατζηβασιλείου, που όντως ομιλεί τουρκικά, δεν τους είπε «ψηλά το κεφάλι», όπως έκανε πριν από μερικούς μήνες ο Αλ. Τσίπρας στο πλαίσιο διάλεξης του σε φοιτητές του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης.
Στο Κιλκίς ο Καλαφάτης
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, ήταν αυτός που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις Μνήμης για την 107η Επέτειο της Μάχης του Σκρα στο Κιλκίς. Μετά την επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σκρα, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημητρίου και την Επιμνημόσυνη Δέηση ο κ. Καλαφάτης κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο Πεσόντων. Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καλαφάτης τόνισε: «Σήμερα, 107 χρόνια μετά, η μεγαλύτερη τιμή για τους ήρωες πεσόντες είναι να μην λησμονούμε την Ιστορία μας. Να παραμένει χαραγμένη στη συλλογική μας μνήμη. Η σημερινή ημέρα είναι ταυτόχρονα και ημέρα διδαχής, που εκπέμπει ένα διαρκές και άσβεστο μήνυμα. Ότι οι Έλληνες δεν οραματιζόμαστε στη βάση των αριθμών, αλλά με τη δύναμη της ψυχής.
Εφημερίδα Απογευματινή