Ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, συνεχίζει να πρωτοπορεί, θέλοντας να αφήσει το πολιτικό του στίγµα και να αποτυπωθεί το «µέγεθός» του στην Αττική. Αυτήν τη φορά, θέλει να δηµιουργήσει έναν µηχανισµό, που θα παρακολουθεί τα έργα και τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής, δηλαδή του εαυτού του. Εως εδώ όλα θα µπορούσαν να ακούγονται καλά, γιατί η Περιφέρεια Αττικής και µεγάλη είναι σε έκταση και πολλές ανοµοιοµορφίες και ιδιαιτερότητες διαθέτει και διαφορετικά προβλήµατα και λύσεις απαιτούνται να βρεθούν. Ο µηχανισµός αυτός θα δηµιουργηθεί κατόπιν διαγωνισµού και αφού προκύψει ο ανάδοχος που θα υλοποιήσει το έργο. Ο προϋπολογισµός, βέβαια, για να παρακολουθούν τα έργα και τις δράσεις της Περιφέρειας Αττικής, ανέρχεται σχεδόν στα 4.000.000 ευρώ µε ΦΠΑ και πιο συγκεκριµένα 3.720.000 ευρώ. ∆ηλαδή, η Περιφέρεια Αττικής θα δαπανή σει από το Πρόγραµµα ∆ηµοσίων Επενδύσεων 3.720.000 ευρώ µε ΦΠΑ, για να παρακολουθούν κάποιοι την εξέλιξη και την πο ρεία των έργων αλλά και των δράσεων της Περιφέρειας του Νίκου Χαρδαλιά, δηλαδή, µεταξύ άλλων, τους δάκους, τις ακρίδες, τα άλογα, τα µουλάρια και τις αποµαγνητοφωνήσεις
Ο Βασίλης Σακελλάρης εξελέγη αντιπρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ
Μετά την αντιπροεδρία του Κωστή Χατζηδάκη στο ΕΛΚ, η Ν.∆. πέτυχε ακόµα µία ευρωπαϊκή αντιπροεδρία. Ο λόγος για τον Βασίλη Σακελλάρη, που, κατόπιν εισήγησης του προέδρου της ΟΝΝΕ∆, Ορφέα Γεωργίου, εξελέγη αντιπρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος (YEPP), µε την ΟΝΝΕ∆ να αναγνωρίζεται σηµα ντικά στους κόλπους της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς οικογένειας.
Στον βόρειο τομέα
Η Πόπη Τσαπανίδου, καίτοι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λογίζεται στον στενό πυρήνα του Αλέξη Τσίπρα. Ηταν, άλλωστε, και εκ πρόσωπος Τύπου του κόµµατος επί των ηµερών του. Μπορεί να µην ευδοκίµη σε ως εκπρόσωπος, καθώς όλοι θυµού νται το «πρόεδρε, έλα µε φόρα», ωστόσο ανταµείφθηκε µε µια θέση στο ψηφοδέλ τιο Επικρατείας. Η Τσαπανίδου τώρα εµ φανίζεται ολοένα και περισσότερο στις γειτονιές του Βόρειου Τοµέα, όπου θα εί ναι, κατά πάσα πιθανότητα, υποψήφια βουλευτής. Το αν θα είναι µε τον ΣΥΡΙ ΖΑ ή µε το κόµµα Τσίπρα µένει πλέον να το δούµε.
Ειδικός σύμβουλος
Νέα προσθήκη έχουµε στο Μέγαρο Μαξίµου, µε τον Ντένη Μαρτίνη να έχει ενταχθεί εδώ και λίγους µήνες στον στενό πυρήνα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για τον νέο ειδικό σύµβουλο του πρωθυπουργού, που στο παρελθόν ήταν director και senior partner της McKinsey & Company, ενώ, σύµφωνα µε πληροφορίες της στήλης, ο ρόλος που ανέλαβε είναι η επίβλεψη των µεγάλων projects από κοινού µε τον αντιπρόεδρο, Κ. Χατζηδάκη, και άλλα ζητήµατα του πρωθυπουργικού γραφείου.
Αναδάσωση
Και ενώ ο κίνδυνος για φωτιές στη χώρα είναι µεγάλος κάθε µέρα, η Περιφέρεια Αττικής προχωράει σε πρόγραµµα αναδάσωσης στην Αµφιάλη, στον ∆ήµο Κερατσινίου-∆ραπετσώνας. Μάλιστα, ο σχεδιασµός προβλέπει τη χρηµατοδότηση της αναδάσωσης αυτής µε το ποσό των 116.000 ευρώ. Τώρα, το πού βρέθηκε δάσος στην Αµφιάλη είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να διευκρινιστεί…
Νέος γενικός
∆ηµοσιεύθηκε στη «∆ιαύγεια» ο διορι σµός του Θανάση Ντόκου ως γενικού γραµµατέα Εθνικής Ασφαλείας και µά λιστα δικαιούται πλέον και 9 θέσεις µετα κλητών υπαλλήλων, βάσει τροποποίησης και ανακατανοµής των 100 θέσεων µετα κλητών υπαλλήλων που υπήρχαν στην Προεδρία της Κυβέρνησης.
Κουμάντο
Υπουργός που θεωρείται «αγαπηµένο παιδί» του Μαξίµου έχει αφήσει τους συνεργάτες του να κάνουν κουµάντο σε όλα. Από τις συναντήσεις µέχρι τις αποφάσεις. Τόση «εξουσιοδότηση» που στο τέλος… δεν τον βρίσκουν ούτε για τα βασικά. «Θες κάτι; Πάρε τον διευθυντή µου», είναι η µόνιµη απάντηση. Εχουν επιληφθεί ήδη του θέµατος από το πρωθυπουργικό περιβάλλον…
Η βρώμικη δουλειά
Το Μέγαρο Μαξίµου πιέζει όλο και περισ σότερο τους κυβερνητικούς βουλευτές να εµφανίζονται ενεργά στη Βουλή, ειδικά µετά τα πρόσφατα δηµοσκοπικά σκαµπανεβάσματα. Οσοι λείπουν ή κάνουν «βόλτες» στα social ακούστηκε πως «θα χρειαστεί να δώσουν εξηγήσεις». Τη «βρώµικη» δουλειά αναλαµβάνει ο Απόστολος Βεσυρόπουλος. Σύµφωνα µε πληροφορίες, πριν από λίγες ηµέρες είχε συζήτηση µε το Μέγαρο Μαξίµου µόνο γι’ αυτό το θέµα. Με εντολή Μητσοτά κη, ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι «ο χρόνος για “χαλαρή” παρουσία έχει τελειώσει». Και ο Βεσυρόπουλος έδειξε αποφασισµένος να το υπενθυµίσει σε όλους.
Ζεσταίνεται
Ακόµα κι αν η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει σε κάθε τόνο ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, τα κοµµατικά στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας έχουν ήδη ξεκινήσει να κινούνται προεκλογικά, µε τον Κώστα Σκρέκα να αναθερµαίνει για τα καλά την κοµµατική µηχανή. Στην περιφέρεια, βουλευτές και υποψήφιοι οργανώνουν συναντήσεις µε τοπικούς παράγοντες, ενώ σε συσκέψεις των τοπικών οργανώσεων γίνονται συζητήσεις για τα ψηφοδέλτια και τις πιθανές ανακατατάξεις. Πολλά από αυτά θα µείνουν στο παρασκήνιο, όµως η κινητικότητα είναι δεδοµένη και δείχνει ότι η Ν.∆. προετοιµάζεται για την επόµενη εκλογική αναµέτρηση.
Μαθήματα
Για πρώτη ίσως φορά εντοπίζουµε τόσο οργανωµένη κινητικότητα των παλαιών και έµπειρων βουλευτών της Νέας ∆ηµοκρατίας, µε τις ευλογίες του Μαξίµου, ως προς την κατεύθυνση και τα «µαθήµατα» σε νεότερους συναδέλφους τους, ακόµα και σε µέλη του Υπουργικού Συµβουλίου. Μαθαίνουµε ότι συµβουλεύουν τους νεότερους να προσέχουν τις δηµόσιες τοποθετήσεις τους και να αφοσιωθούν στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα, κάτι που θα δούµε ως βασική γραµµή του κυβερνώντος κόµµατος. Κάποιοι, µάλιστα, παραδέχονται σε «πηγαδάκια» ότι τα επικοινωνιακά λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναληφθούν και δείχνουν να έµαθαν από αυτά. Θα δείξει…
Εκτός κάδρου
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής, µε τους συνεργάτες του υπουργού Κώστα Τσιάρα να ψάχνουν τρόπους να «θωρακίσουν» τη θέση του, κάτι που φαίνεται ότι επιθυµούν και από το Μέγαρο Μαξίµου, αφού τον έχουν αφήσει σκόπιµα εκτός κάδρου. Μάλιστα, µαθαίνουµε ότι υπήρξε κλειστή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον συντονισµό της περαιτέρω επικοινωνιακής -και όχι µόνο- διαχείρισης.
Η γραμμή
∆εν άρεσε καθόλου στον Νίκο Ανδρουλάκη η διαφοροποίηση (Action24) του Χάρη ∆ούκα αναφορικά µε το «παρών» που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ στο θέµα της τροπολογίας Πλεύρη για τους µετανάστες. Ο δήµαρ χος της Αθήνας υποστήριξε ότι θα έπρεπε να υπήρχε ένα καθαρό «όχι», για να είναι ξεκά θαρη η θέση του κόµµατος, ενώ απέφυγε να απαντήσει για το αν η απόφαση για τη στάση του κόµµατος ελήφθη από κάποιο όργανο. Η αλήθεια είναι ότι την Πέµπτη το µεσηµέρι ο Ανδρουλάκης έκανε µια κλειστή σύσκεψη, όπου και αποφάσισε το «παρών». Η στάση αυτή του κόµµατος δεν άρεσε σε αρκετούς βουλευτές και στελέχη, παρότι δεν υπήρχαν διαφοροποιήσεις στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή. Ακόµα και ο Γιώργος Παπαν δρέου συντάχθηκε µε την κοµµατική γραµµή
Κυριακάτικη Απογευματινή