Τραγικό τέλος είχε το περιστατικό με την επίθεση αρκούδας στη Δράμα, καθώς κατέληξε ο ορειβάτης που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε δύσβατο σημείο στον πυθμένα της χαράδρας. Ο άτυχος άνδρας έπεσε στον γκρεμό μετά την επίθεση του άγριου ζώου.
Δεύτερο περιστατικό επίθεσης αρκούδας στη Δράμα
Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί το δεύτερο περιστατικό επίθεσης αρκούδας στη Δράμα που καταλήγει με πτώση ορειβάτη σε γκρεμό. Τη Δευτέρα 9 Ιουνίου, οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο του περιστατικού εντόπισαν ζωντανό τον έναν από τους δύο άνδρες, ο οποίος είχε ανέβει πάνω σε δέντρο για να προστατευτεί από την αρκούδα.
Ο επιζών ορειβάτης ήταν αυτός που ειδοποίησε το 112 ζητώντας βοήθεια όταν ο κίνδυνος πέρασε. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνος έκανε κατάβαση στη χαράδρα βάθους άνω των 500 μέτρων για να εντοπίσει τον φίλο του. Κατάφερε να φτάσει μέχρι τα 25 μέτρα βάθος, χωρίς να εντοπίσει κάποιο ίχνος του συνοδοιπόρου του.
Μαρτυρία επιζώντος για την επίθεση αρκούδας
Ο ορειβάτης και εκπαιδευτικός Δημήτρης Κιορόγλου, που επέζησε από την επίθεση αρκούδας, περιέγραψε στην ΕΡΤ τα τραγικά γεγονότα. Οι δύο άνδρες είχαν πάει να δουν το παλαιό μαχητικό της ελληνικής αεροπορίας που είχε πέσει πριν από 77 χρόνια στο δάσος Φρακτού, όταν συνέβη η επίθεση γύρω στις 4 το απόγευμα της Κυριακής.
Παρότι είχαν μαζί τους σπρέι πιπεριού και το χρησιμοποίησαν εναντίον της αρκούδας, το ζώο επιτέθηκε στον έναν ορειβάτη και τον έριξε στον γκρεμό. Ο κ. Κιορόγλου περιέγραψε χαρακτηριστικά: “Ήταν μια πολύ μεγάλη καφέ αρκούδα. Τον έσπρωξε με πολύ μεγάλη δύναμη. Τέτοια δύναμη και τέτοια ταχύτητα και τέτοια εγρήγορση που σοκαρίστηκα πραγματικά.”
Η στιγμή της επίθεσης και η διάσωση
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του επιζώντος, η αρκούδα επιτέθηκε πρώτα στον Χρήστο, τον ψέκασε με το σπρέι, έφυγε και στη συνέχεια επιτέθηκε στον ίδιο. Όταν η αρκούδα πλησίασε τον κ. Κιορόγλου, ο εκπαιδευμένος σκύλος του μπήκε μπροστά για να τον προστατεύσει, δίνοντάς του τα απαραίτητα δευτερόλεπτα για να αντιδράσει.
Αμέσως μετά το περιστατικό, ο επιζών ορειβάτης επικοινώνησε με το 112 και το 166, έδωσε συντεταγμένες και κινητοποίησε φίλους που γνωρίζουν την περιοχή λόγω της δυσβατότητάς της. Ο κ. Κιορόγλου αναφέρθηκε στον φίλο του ως γυμναστή που είχε μαζί του τρόφιμα και νερό, εκφράζοντας την ελπίδα να βρεθεί ζωντανός.